Första dygnen hemma.

Jag har nu varit hemma i fyra dagar och jag är på dag 5 post-op. Det har gått över förväntan och idag är jag så oförskämt pigg att det är pinsamt.

En stor del i hela den här grejen är ju att lägga om hela mitt liv med fokus på välmående och återhämtning, något som jag slarvat med de senaste 10 åren. En av mina parametrar är antal steg per dag och där hade jag förut 12 000 som mål, då det har visat sig ha en bättre effekt när det gäller fettförbränning. Men eftersom jag är hyfsat nyopererad har jag nu sänkt till 5 000 steg/dag. Idag började jag med att gå med Harry och Storma i 30 minuter direkt på morgonen och sedan gick jag och Miranda med Leeloo och Buffy på eftermiddagen. I övrigt har jag rört mig en del hemma. Nu visar klockan över 13 000 steg! Då måste den ju mäta typ myrsteg? Jag brukar knappt komma upp i 12 000 steg i vanliga fall. Måste testa imorgon med och se om det verkligen stämmer. Dock var det väldigt skönt med en tidig morgonpromenad! Och vilken semester att bara gå med två hundar åt gången. =)

Måste kämpa på bättre med vattnet! Trots att jag har smaksatt det så jag tycker det är gott, så är det svårt att få i en liter. Det är ju lite meckigt när det måste drickas med 30 minuters buffert före och efter mat… IMG_6772

Pratade med Capio idag eftersom jag mejlat in frågor, ffa om den här jäkla bröstbrännan som höll på att ta kål på mig idag. Jag fick rekommendationen att öka dosen och ta två gånger om dagen i en vecka istället för en om dagen. Jag håller tummarna för att det hjälper, för det är ingen rolig smärta när den håller i sig hela dagen. Att promenera flera gånger per dag istället för en enda lång är säkert också ett vinnande koncept.

På förmiddagen var jag hos bästa Sanna och fixade till mina naglar. Jag tog bort min förstärkning inför operationen och utan den överlever mina naglar inte särskilt länge, så nu är de kortare än kortast. Hade ingen direkt idé på vad jag skulle göra, men det blev en symbol för att jag lever på hoppet att detta går vägen: grodor! Jag som är livrädd för grodor!

IMG_6774

Frös in morotssoppan och gjorde svampsoppa efter recept i BariBuddy. Jag har varit på väg att köpa färdig svampsoppa i kyldisken, men jag ska ju ändå bli bättre på det här med att laga mat, så varför inte börja direkt? Jag tyckte inte den blev så jättegod, dock… Imorgon ska jag testa Godings recept på fisksoppa som en i vår grupp rekommenderade. Men snart är det torsdag, hörni… POTATISMOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s